top of page

UNGDOMSLÄGER

Young-Blood-action.jpg

YOUNG BLOOD 

Young Blood är vårt nya sommarläger för ungdomar som vill mer!

 

Vårt fokus ligger på Wing Foil och i andra hand vindsurfing. Dagarna tillbringar vi mest på och i vattnet men också i våra lokaler vid stranden.

Titta gärna på filmen från Duotones Young Blood-läger i Europa så får ni se vad Wing Foil är: https://youtu.be/pxIrRG6bAVE

OM LÄGRET
Tanken med Young Blood är ett mer "seriöst" läger (och mindre bad & lek) för ungdomar som vill utmana och utveckla sig. Wing Foil är den nya heta trenden inom vattensport! Med en vinge och en bräda med bärplan susar man fram över vattnet - fri som en fågel.

Vårt fokus på lägret är framförallt Wing Foil men om  vinden bestämmer att det blir vindsurfing istället – då är vårt fokus att börja plana och hantera segel och bräda i högre farter.

Vi har valt att lära ut Wing Foil som en tre-stegs-raket.

1. Hantering av vingen

Vi börjar med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en stor SUP-bräda eller vindsurfingbräda ut på vattnet för att lära oss hantera vingen. Det ger bra förutsättningar att hantera foilbrädan så småningom, då du redan övat med själva vingen på en stor och stabil bräda först.

Vi kommer också att ”vinga” med en skatebräda på land.

 

2. Foil (bräda med bärplan) efter ribbåt

Teoretisk genomgång på land, och tar därefter en foilbräda och ribbåten ut på vattnet för att lära dig foila bakom båten med lina som drar dig. Att foila efter båt med wingfoilbräda är det snabbaste sättet att lära sig behärska foiling.

Du kommer lära dig hantera brädan flygande. Nästa steg blir att lära sig köra med vinge.

3. Wing Foil - Det är dags att sätta ihop vingen och foilbrädan!

Teoretisk genomgång på land, och tar därefter en vinge och en foilbräda ut på vattnet för att sätta ihop dina kunskaper till att "vinga" på riktigt.

Det här steget får man kämpa lite med. Det är som att ta körkort – det tar olika tid för olika personer att hitta de rätta knapparna.

 

Vi utgår från vårt surfcenter på Askimsbadet under dagarna. I surfcentret finns omklädningsrum, duschar och kök.

Allt material som bräda, våtdräkt, våtskor samt obligatorisk flytväst (och hjälm vid foiling-moment) ingår. Har du egen utrustning som t ex våtdräkt eller flytväst så rekommenderar vi att du tar med det.

FÖRKUNSKAPER

För att lägret ska vara så givande som möjligt behöver du ha förkunskaper i t ex vind- eller kitesurfing, vågsurfing, wakeboard.

 

TIDER

kl 10.00–16.00.

 

ATT TA MED

Badkläder, handduk, varm tröja, vattenflaska, solskydd och matsäck med lunch och gärna någon snack t ex banan eller proteinbar etc.

bottom of page