top of page
Dice Duotone Kiteboarding3_edited.jpg

KITESURFING

Som ett av få godkända IKO-center i Sverige, följer vi den internationella normen och utbildar alla våra elever enligt IKO standards vilket inte bara ger dig ett certifikat efter avslutad kurs, vilket du måste uppvisa när du vill hyra utrustning utomlands. Det borgar också för din trygghet och säkerhet under din utbildning, då vi följer en väl utarbetad pedagogik och inlärningsstege för kite-utbildning.

 

Vi har utrustning från marknadsledande tillverkaren DUOTONE och instruktörer med många års erfarenhet från kitesurfing i olika miljöer och vindar.

IKO står för International Kiteboarding Organization och är världens största organisation för kiteutbildning. IKO har över 250 anslutna kitecenter i 60 olika länder, varav WE KITE – SURF.SE är ett av få i Sverige! (läs mer om IKO längre ner på sidan) 

Vårt kursinnehåll följer IKOs riktlinjer och vi tar max 2–4 st elever per instruktör. Läs mer om våra kurser nedan.

All utrustning inkl våtdräkt ingår i kursavgiften.

Utövning sker på egen risk.

För att boka kurs hör av dig till oss via wekite@surf.se

VÅRA KURSER

Introduktionskurs i Kitesurfing (IKO Level 1) - 2900 SEK

Välkommen till starten på din kitesurfing-resa! 

Denna kurs omfattar de grundläggande elementen i kitesurfing och innehåller alla de nödvändiga färdigheterna för lära dig kitesurfa på ett säkert och tryggt sätt och ta dina första steg mot att bli en individuell kitesurfare.

 

Vi går igenom säkerhetsregler, flygträning med kiten samt bodydrag i vattnet.

Om du lär dig snabbt kanske du även får möjlighet att prova din första brädstart!

 

Utrustning ingår. 

Kurslängd: 4 timmar 

Att tänka på : Ta med solkräm, handduk, badkläder och något gott att äta och dricka.

Fortsättningskurs i Kitesurfing (IKO Level 2) - 2900 SEK

Här tar vi ett steg vidare. Denna kurs innefattar alla moment för att få dig att trivas på vattnet och tar dig vidare på din resa mot att bli en självständig säker kitesurfare.

 

Vi utforskar och fördjupar oss inom start/landning, upwind body drag, vattenstart, self-rescue och väjningsregler på vattnet. Förhoppningsvis har du vid slutet av dagen fått känna på dina första riktiga åk på brädan!

 

Utrustning ingår. 

Kurslängd: 4 timmar 

Att tänka på : Ta med solkräm, handduk, badkläder och något gott att äta och dricka.

Avancerad Kitesurfingkurs (IKO Level 3) - 2500 SEK 

För dig som redan gått både introduktions- och fortsättningskurserna erbjuder vi en avancerad kurs till ett bra pris!

 

Här tar vi det sista steget till att bli en självständig kitesurfare och praktiskt använda dina nyvunna kunskaper inom vindförståelse, självständig start/landning, upwind/kryssning, toe-side brädmanövringar samt vändningar.

Vi kommer även att gå igenom teorin kring hur du kan landa dina första tricks och hopp!

 

Utrustning ingår. 

Kurslängd: 4 timmar 

Att tänka på : Ta med solkräm, handduk, badkläder och något gott att äta och dricka.

Prova-på-Kitesurfing - 1700 SEK

Denna introduktion till kitesurfing är perfekt för dig som vill se om kitesurfing är något för dig. Vi går igenom grundläggande teori och säkerhet och ger dig chansen att känna på hur det är att flyga med en kite!

 

Minimum 2 deltagare/bokning. 

Kurslängd: 2 timmar

Teorikurs i Kitesurfing - 1000 SEK (pris för två personer)

Teori är en vital del av kitesurfing. I denna kurs undersöker vi säkerhet, aerodynamik, väderförhållanden, hur man startar och landar en kite och andra ytterst viktiga aspekter.

 

Priset är för två personer – så bjud in en vän! 

Kurslängd: 2 timmar

 

Privatlektion - 950 SEK/timme (utrustning ingår)

Om det var ett tag sedan du kitesurfade och vill fräscha upp dina kunskaper, eller om du behöver hjälp med att landa din första backroll eller handlepass, är en privatlektion perfekt för dig! 

IKO-CERTIFIERAT CENTER & INSTRUKTÖRER 

Det står för säkerhet och kvalitet och är anledningen till att du ska välja ett IKO-certifierat center och instruktör!

IKO står för International Kiteboarding Organization, men kallas alltså i dagligt tal för IKO. Organisationen startades i Dominikanska Republiken 2001 med syfte att göra sporten både mer populär och säker. Nu år 2020 har IKO över 600 000 certifierade kitesurfare, 4000 kvalificerade instruktörer och 250 anslutna kitecenters runt hela världen.

Kitesurfing är ju en spektakulär sport med ett massivt ökat intresse, vilket skapar en sund utvecklig av både utrustning och utbildning. För att säkerställa att sporten utövas på att säkert sätt, har IKO skapat både regler och riktlinjer med säkerhet och kvalitet i fokus.  

IKO Standards hjälper eleverna att konsekvent nå framgångar som självständiga kitesurfare, och fokuserar på säkerhet och effektivitet i utbildningen. Oavsett var i världen du befinner dig, så kommer din kurs att följa ett väl utarbetat koncept.  

Vad krävs för att bli en IKO-instruktör? 

En IKO-instruktör är minst en kitesurfare Nivå 4, som har genomgått och godkänts både Assistant Instructor Training Course (AITC) och Instructor Training Course (ITC). Efter godkännande som IKO-instruktör krävs ett aktivt medlemskap för att behålla sin status inom IKO.  

Hur fungerar certifieringen för mig som elev? 

Efter avslutad kurs kommer du som elev att certifieras. Antalet utbildningstimmar bokförs och de moment i utbildningen som du klarat av noteras i din certifieringsstege. Detta är av största vikt för dig egen utveckling som kitesurfare, och gör dig även medveten om dina framsteg och förstår dina begränsningar och möjligheter efter avslutad kurs. 

Om du vill hyra utrustning utomlands, så kräver de allra flesta utländska kitecenter att du är IKO-certifierad och kan visa upp ditt IKO-medlemskort.

Klas Pfeiff.jpg

INSTRUKTÖRER

CLAES PFEIFF

Möt Claes, en passionerad kitesurfinginstruktör och älskare av alla vattensporter. Sedan 2020 har han som IKO-certifierad instruktör hjälpt andra att navigera i kitesurfingens spännande värld. På fritiden uppskattar Claes livets enkla glädjeämnen och fördjupar sig gärna i sina hobbyer - matlagning och fotografering. I Claes livsstil syns tydligt hans drivkraft för äventyr och utmaningar, vilket återspeglas i hans personliga WOO-rekord, där han nådde en höjd av 23,8 meter. Men trots detta fokus på prestation, är det den passionerade och genuina kärleken till sporten som alltid står i centrum.

För att boka kurs hör av dig till oss via wekite@surf.se

bottom of page