WING FOIL-KURSER

  • Klicka på boka för att visa datum
    Askimsbadet, Askimsbadet, 436 45 Göteborg, Sverige
    Du kommer att lära dig att hantera vingen på rätt sätt på en SUP-bräda eller stor vindsurfingbräda. Det ger dig bra förutsättningar att sedan hantera vinge och foilbräda. Max 4 elever/kurs. All utrustning ingår. Pris: 1 500 kr
Slick-Duotone-Foil-Wing-Oli.jpg

WING FOIL

Du har säkert sett det redan, den ökande andelen wingfoilare ute på vattnet, blandat med vindsurfare och kitesurfare. Känner du dig sugen att testa denna spännande sport? Vi har allt du behöver, och lite till!

 

”Winging” eller ”Vinga” som aktiviteten också kallas, har sitt ursprung i Kailua på 80-talet, men den stora expansionen startade på 00-talet. Tack vare utvecklandet av den uppblåsbara vingen, och senaste uppkomsten av foilen, är wingfoiling på stark frammarsch i världen idag.

 

Fördelarna med wingfoling är flera; framför allt att du inte behöver så stort utrymme för att rigga din utrustning som vid kitesurfing. Utrustningen är relativt lätt och kan enkelt monteras på de flesta stränder. Dessutom är inlärningskurvan relativt snabb, och det krävs inte alls mycket vind för att komma upp och plana på foilen. När du lättar från vattnet känns det som om att sväva ljudlöst på en flygande matta. Vingen kan med fördel även användas på is eller snö andra delar av året.

 

GRUNDKURS 2 timmar

Du behöver inte några förkunskaper från kitesurfing eller vindsurfing för att lära dig vinga. Vi börjar kursen med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en stor SUP-bräda eller vindsurfingbräda ut på vattnet för att lära oss hantera vingen. Det ger dig bra förutsättningar att hantera foilbrädan så småningom, då du redan övat med själva vingen på en stor och stabil bräda först.

 

Vi kör med grupper om max 4 elever samtidigt, och under 2 timmar ingår all utrustning: vinge, stor SUP- eller vindsurfingbräda, våtdräkt och flytväst. Du kommer under dessa timmar lära dig hantera vingen på rätt sätt och att balansera med den på brädan och styra ditt ekipage dit du vill åka.

Pris: 1 500 kr/person. All utrustning inkl våtdräkt ingår.

Utövning sker på egen risk.

 

PRIVATLEKTION

Efter kursen kan du antingen hyra utrustning från oss eller använda din egen nyinköpta utrustning och boka en privatlektion. Då tar vi steget och börjar använda foilbrädan tillsammans med vingen, för att uppnå nirvana när du lättar från vattnet, motståndet minskar och du svävar fram på vattnet.

Pris: egen utrustning 795 kr/timme

Pris: hyra utrustning 995 kr/timme

 

Vi använder en av marknadens bästa vingar från välrenommerade Duotone och Gaastra, samt brädor från BIC och Duotone.

För att boka privatlektion maila oss på surfcenter.se@gmail.com