top of page

WING FOIL-KURSER

 • Klicka på boka för att visa datum
  Askimsbadet, Askimsbadet, 436 45 Göteborg, Sverige
  Du kommer att lära dig att hantera vingen på rätt sätt på en SUP-bräda eller stor vindsurfingbräda. Det ger dig bra förutsättningar att sedan hantera vinge och foilbräda. Max 4 elever/kurs. All utrustning ingår. Pris: 1 500 kr
 • Klicka på boka för att visa datum
  Askimsbadet, Askimsbadet, 436 45 Göteborg, Sverige
  Vi börjar kursen med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en foilbräda och ribbåten ut på vattnet för att lära dig att foila bakom båten med en lina som drar dig. max/min. 2 elever/kurs. All utrustning ingår. Pris: 1 500 kr/person
 • Klicka på boka för att visa datum
  Askimsbadet, Askimsbadet, 436 45 Göteborg, Sverige
  I fortsättningskursen sätter vi ihop dina förkunskaper och "vingar" på riktigt med vinge och foilbräda. Max 3 elever/kurs. All utrustning ingår. Pris: 2 000 kr
Slick-Duotone-Foil-Wing-Oli.jpg

WING FOIL

Du har säkert sett det redan, den ökande andelen wingfoilare ute på vattnet, blandat med vindsurfare och kitesurfare. Känner du dig sugen att testa denna spännande sport? Vi har allt du behöver, och lite till!

 

”Winging” eller ”Vinga” som aktiviteten också kallas, har sitt ursprung i Kailua på 80-talet, men den stora expansionen startade på 00-talet. Tack vare utvecklandet av den uppblåsbara vingen, och senaste uppkomsten av foilen, är wingfoiling på stark frammarsch i världen idag.

 

Fördelarna med wingfoling är flera; framför allt att du inte behöver så stort utrymme för att rigga din utrustning som vid kitesurfing. Utrustningen är relativt lätt och kan enkelt monteras på de flesta stränder. Dessutom är inlärningskurvan relativt snabb, och det krävs inte alls mycket vind för att komma upp och plana på foilen. När du lättar från vattnet känns det som om att sväva ljudlöst på en flygande matta. Vingen kan med fördel även användas på is eller snö andra delar av året.

 

GRUNDKURS VINGE/SUP 2 TIMMAR

Du behöver inte några förkunskaper från kitesurfing eller vindsurfing för att lära dig vinga. Vi börjar kursen med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en stor SUP-bräda eller vindsurfingbräda ut på vattnet för att lära oss hantera vingen. Det ger dig bra förutsättningar att hantera foilbrädan så småningom, då du redan övat med själva vingen på en stor och stabil bräda först.

 

Vi kör med grupper om max 4 elever samtidigt, och under 2 timmar ingår all utrustning: vinge, stor SUP- eller vindsurfingbräda, våtdräkt och flytväst. Du kommer under dessa timmar lära dig hantera vingen på rätt sätt och att balansera med den på brädan och styra ditt ekipage dit du vill åka.

Pris: 1 500 kr/person. All utrustning inkl våtdräkt ingår.

Utövning sker på egen risk.

GRUNDKURS FOIL EFTER BÅT 1,5 TIMME

Du behöver inte några förkunskaper från vinge eller annan vattensport för att lära dig foila bakom båt. Vi börjar kursen med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en foilbräda och ribbåten ut på vattnet för att lära dig foila bakom båten med lina som drar dig. Att foila efter båt med wingfoilbräda är det snabbaste sättet att lära sig behärska foiling.

Du kommer lära dig hantera brädan flygande. Nästa steg blir att lära sig köra med vinge.

 

Vi kör med grupper om max/min. 2 elever samtidigt under 90 minuter.

All utrustning ingår: foilbräda, ribbåt med instruktör, våtdräkt, hjälm och flytväst. Du kommer lära dig hantera brädan flygande. Nästa steg blir att lära sig köra med vinge.

 

Pris: 1 500 kr/person. 

Utövning sker på egen risk.

 

 

 

FORTSÄTTNINGSKURS VINGE/FOILBRÄDA 2 TIMMAR

Det är dags att sätta ihop vingen och foilbrädan!

Du bör ha förkunskaper i att hantera vingen och ska gärna också ha foilat efter båt eller annan foiling (t ex wind- eller kitefoil).

Vi börjar kursen med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en vinge och en foilbräda ut på vattnet för att sätta ihop dina kunskaper till att "vinga" på riktigt.

Max 3 elever/kurs. All utrustning ingår: vinge, foilbräda, våtdräkt, hjälm och flytväst och instruktör.

Pris: 2 000 kr/person. 

Utövning sker på egen risk.

 

Vi använder marknadens bästa vingar från välrenommerade Duotone och Gaastra, brädor från Fanatic och Tahe och foils från Gaastra och Fanatic.

För att boka privatlektion maila oss på surfcenter.se@gmail.com

bottom of page