top of page
Young Blood 10–16 år │ 29–31 juli │ 3500 kr
Young Blood 10–16 år │ 29–31 juli │ 3500 kr

Young Blood 10–16 år │ 29–31 juli │ 3500 kr

Young Blood är ett dagsommarläger för ungdomar som vill mer! Fokus är Wing Foil och i andra hand vindsurfing. På det här lägret behövs vattensportsvana. All utrustning ingår. Ta med lunch, badkläder, handduk, varm tröja. Kurslängd: 3 dagar, 6 tim/dag.

Tid och plats

29 juli 2024 10:00 – 31 juli 2024 16:00

Askimsbadet, Hults sörgårdsväg, 436 45 Askim, Sverige

Om evenemanget

Young Blood är vårt nya ungdomsläger där vi fokuserar på Wing Foil och i andra hand vindsurfing. Förkunskaper i vattensport (t ex vindsurfing, kitesurfing, vågsurf, wakeboard) krävs.

- Hantering av vingen

Vi börjar med en teoretisk genomgång på land, och tar därefter en stor SUP-bräda eller vindsurfingbräda ut på vattnet för att lära oss hantera vingen. Det ger bra förutsättningar att hantera foilbrädan så småningom, då du redan övat med själva vingen på en stor och stabil bräda först.

Vi kommer också att ”vinga” med en skatebräda på land.

- Foil (bräda med bärplan) efter ribbåt

Teoretisk genomgång på land, och tar därefter en foilbräda och ribbåten ut på vattnet för att lära dig foila bakom båten med lina som drar dig. Att foila efter båt med wingfoilbräda är det snabbaste sättet att lära sig behärska foiling.

Du kommer lära dig hantera brädan flygande. Nästa steg blir att lära sig köra med vinge.

- Foil Wing

Det är dags att sätta ihop vingen och foilbrädan!

Teoretisk genomgång på land, och tar därefter en vinge och en foilbräda ut på vattnet för att sätta ihop dina kunskaper till att "vinga" på riktigt.

Det här steget får man kämpa lite med. Det är som att ta körkort – det tar olika tid för olika personer att hitta knepet.

Om vinden bestämmer att det blir vindsurfing istället – då är vårt fokus att börja plana och hantera segel och bräda i högre fart.

Titta gärna på Youtube-film från Duotones Young Blood-läger i Europa, så får ni en känsla vad Wing Foil är: https://youtu.be/pxIrRG6bAVE

Vi utgår från vårt surfcenter på Askimsbadet under dagarna. I surfcentret finns omklädningsrum, duschar och kök.

Allt material som brädor, våtdräkter, våtskor samt obligatorisk flytväst (och hjälm under foiling) ingår till alla deltagare. 

Har du egen utrustning som t ex våtdräkt eller flytväst så rekommenderar vi att du tar med det.

Lägret är under 3 dagar. Daglig tid kl 10.00–16.00.

Att ta med: badkläder, handduk, varm tröja, vattenflaska, solskydd och matsäck med lunch och gärna någon snack t ex banan eller proteinbar etc.

Dela detta evenemang

bottom of page